Сьогодні четвер, 12 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, четвер, 12 жовтня

12 жовтня 2023, 07:47 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2286
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, четвер, 12 жовтня
Фото из открытых источников
Російські окупанти не перестають ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не тільки позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському напрямку. Солдати і офіцери ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

За минулу добу сталося 95 бойових зіткнень. Крім того, в результаті ракетного удару російських терористичних військ з гімназії в Нікополі Дніпропетровської області, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення.

Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки і будівлі цивільної інфраструктури. У ніч на 12 жовтня противник завдав черговий авіаційний удар по Україні, застосувавши БПЛА типу Shahed-136/131.

Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється. Всього ворог завдав два ракетних і 72 авіаційні удари, зробив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам.

Авіаційні удари отримали: Синьковка, Петропавлівка, Піщане Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогоровка Луганській області.

Під обстрілами ворога були Торське, Сіверськ, Спірне, Васюкiвка, Міньковка, Кондратiвка, Часів Яр, Іванівська, Ступочкi, Кліщіївка, Андріївка, Диліївка, Керамік, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Мар’їнка, Новоміхайлiвка, Костянтинівка Донецької області. А також - Нікополь Дніпропетровської області; Новорайськ, Зміївка, Казацьке, Одрадокаменка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в белгородській області.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах Синьківки і Іванівки Харківської області.

На Ліманськом напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки Луганській області та Торського і Серебрянського лісництва Донецької області. Тут наші захисники відбили більше 15 атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили атаки противника в районі Андріївки Донецької області. У той же час, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, мали успіх в районах на схід від Кліщіївки,і на схід від Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили понад 10 атак ворога в районі Авдіївки і ще 10 атак на схід від Степного, на південний схід від Сєверного і на південь від Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за минулу добу Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районах Мар’їнки, Побєди  і Новоміхайлiвки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах на південь від Золотої Ниви і на південний схід від Угледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники стримують ворога в районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади і успішно вражають тили супротивника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Покращили тактичне становище в районі на захід від Роботиного Запорізької області. Наші воїни наносять окупаційним військам шкоди в живій силі і техніці, виснажують ворога.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, дев'ять артилерійських засобів, боєприпасів і радіолокаційну станцію противника.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ