Сьогодні понеділок, 9 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генерального штабу ЗСУ на сьогодні, понеділок, 9 жовтня

9 жовтня 2023, 07:40 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2028
Поділитися:
Зведення Генерального штабу ЗСУ на сьогодні, понеділок, 9 жовтня
Фото из открытых источников

За даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти не перестають ігнорувати міжнародне гуманітарне право. Здійснюють обстріли не тільки по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. А також - наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують протвніка, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

За минулу добу сталося 37 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 6 авіаційних ударів, зробив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ і цивільних об'єктів.

Авіаційні удари зазнали: Грабовське Сумської області; Костянтинівка Донецької області; Новоданилiвка, Роботіно, Орєхов Запорізької області; Берислав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися більше 90 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в белгородській області.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога в районах населених пунктів Синьковка і Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки ворога на північ від Богданівки,  Кліщіївки і Андріївки.

На Авдіївському і Марьінському напрямках ворог зробив близько 15 невдалих атак в районах Авдіївки, Марьінки і Новоміхайлiвки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі на північ від Новопрокопівки Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх в районах на захід від Вербового Запорізької області. 

Також воїни ВСУ ведуть наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, мають частковий успіх в районах  Кліщіївки і Андріївки. Наші захисники завдають окупаційним військам шкоди в живій силі і техніці, закріплюються на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади і успішно вражають тили супротивника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала три удари по районам зосередження особового складу, озброєння і військової техніки.

Підрозділи ракетних військ вразили три артилерійські засоби, дві радіолокаційні станції, два райони зосередження особового складу і два склади боєприпасів противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ