ЗСУ підірвали міст у Часовому Яру, щоб зупинити наступ росіян | ZI.ua
Акция закончилась

Підрив моста в Часовому Ярі: військовий розповів подробиці

6 травня 2024, 18:07 | Офіційно 699
Поділитися:
Підрив моста в Часовому Ярі: військовий розповів подробиці
Український військовослужбовець пояснив, навіщо ЗСУ підірвали міст у районі Часів Яру: це дозволить затримати армію противника.

Іван Тимочко, військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, зазначив, що росіяни зараз намагаються атакувати Часів Яр не лише в лоб, а й наступати флангами. Про це він розповів у ефірі Еспресо

"Сам собою канал Сіверський Донець-Донбас є серйозною перешкодою для його штурму, переміщення ворожих сил. З іншого боку, знищення мосту через канал означає, що на іншій стороні, на жаль, наших військ немає. Лінія оборони будується у бік прикриття Часового Яру. Звичайно, мости знищуються для того, щоб не дати пересуватися військам супротивника, обмежити їхню логістику. Все, що руйнується, згодом буде відбудовано.

Вимоги боїв, на жаль, призводять до таких ситуацій, коли доводиться лінію фронту зміцнювати та перешкоджати просуванню ворога. Є велика надія, що нарешті до Часового Яру підійде у необхідних обсягах зброя від наших союзників. Розуміємо, що в умовах активних бойових дій потрібен час, щоб поставити, підвезти, зберегти зброю. Оборона Часового Яру є принциповою, оскільки це плацдарм для розгортання наступу на Краматорськ, Слов'янськ. Звичайно, неприємно бачити, що є руйнування, але ми маємо розуміти, що наші війська реагують на виклики, що виникають на полі бою", - резюмував Іван Тимочко.

Оновлено 07.05

У ЗСУ спростували інформацію про підрив мосту через канал Сіверський Донець-Донбас біля Часового Яру. Спікер ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, коментуючи актуальну ситуацію в зоні відповідальності угруповання військ в етeрі марафону "Єдині новини", повідомив, що українські військові навпаки відбудовують його для того, щоб мати шляхи сполучення.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ