В яких містах Донеччині перевищено показники забруднення повітря | ZI.ua
Акция закончилась

Забруднення повітря на Донеччині: В яких містах перевищено показники

18 липня 2023, 18:37 | Світ та людина | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Покровськ, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 26001
Поділитися:
Забруднення повітря на Донеччині: В яких містах перевищено показники

Фахівці «Донецького обласного центру контролю та профілактики хвороб» у червні здійснювали моніторинг довкілля міст Донеччини та відбирали проби повітря. Про це повідомило видання ДнЛ+.

Загалом у регіоні проби були взяті у 7 містах — Дружківка, Краматорськ, Покровськ, Костянтинівка, Селидове, Добропілля та Слов’янськ. Всього було досліджено 798 проб атмосферного повітря. Згідно з результатами дослідження забруднення хімічними речовинами вище нормативного рівня зареєстровані у 29-х пробах, що складає 3,6%.

У Дружківці відхилення склало 2,9%. Перевищення зафіксовано за вмістом азоту діоксиду та азоту оксидів, а також ангідриду сірчистому. У сусідніх Краматорську та Костянтинівці відхилення склало 14,9% та 1,4%. Крім того, відхилення зафіксовано у Селидовому – 5,6% (за вмістом формальдегіду, азоту діоксиду ), Слов’янську– 3,3% (за вмістом азоту діоксиду, вуглецю оксиду) та Добропіллі - 10% (за вмістом пилу).

Зазначимо, що у Покровську та Мирнограді вміст шкідливих забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищував гранично-допустимих концентрацій.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ