Охочі можуть привітати дітей із Костянтинівки з Різдвом | ZI.ua
Акция закончилась

Волонтери запустили різдвяний проект: Подарунки дітям з Костянтинівки

4 грудня 2023, 14:05 | Світ та людина, Історія | Костянтинівка 5751
Поділитися:
Волонтери запустили різдвяний проект: Подарунки дітям з Костянтинівки
Фото: Вадим Гейко, Инстаграм

Приєднатися до проекту та привітати дітей Костянтинівки та інших населених пунктів Донеччини може будь-хто.

Волонтер-капелан Вадим Гейко другий рік запускає проект до Різдва, спрямований на допомогу дітям у прифронтових населених пунктах.

"Ми з друзями сиділи в мене вдома і думали, як зробити так, щоб Різдво прийшло в кожну оселю, навіть туди, де лунають вибухи і смерть гуляє вулицею. Нам на серці лягло організувати проект Mysternya.dobra де кожна дитина з фронтових міст та селищ могла отримати подарунок. Місяць кропіткої роботи і ось ми в самій, на той час, гарячій точці фронту - місті Бахмут. В бомбосховищах на той час знаходилися десятки, а може і сотні дітей, вони були налякані і в них був зовсім не дитячий погляд. Ми дарували їм подарунки і на якийсь час в їх очі повертався погляд дитини, вони з цікавістю розпаковували подарунок, роздивлялися його зміст, раділи. Потім відбувався вибух від прильоту ворожої арти десь неподалік і їх погляд знову ставав не дитячим та сумним. 



Ми розповідали малечі про Різдво і його походження, дарували цукерки, жартували, бажали миру та обіцяли що все буде добре. Багато хто нас критикував, говорили, що якісь подарунки не варті того щоб ризикувати життям і тому подібне. Але ми виконали свій задум і розвезли всі подарунки вздовж лінії фронту", - пише Вадим.

Повідомляється, що в ході проекту було евакуйовано чотирьох дітей, сьогодні вони в безпеці.

 процесі отримали контузію, зламали машину, не раз попадали під обстріл, але навряд чи в світі можна було найти людей щасливіших за нас. 

В цьому році ми знову робимо цей проєкт та запрошуємо тебе прийняти в ньому участь. Всі деталі ти знайдеш на сторінці  @mysternya.dobra", - йдеться у повідомленні волонтера.




Усі листи дітей опубліковані на сторінці проекту в Інстаграм.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ