Україна домовилася про повернення підлітка з Маріуполя, якому видали повістку | ZI.ua
Акция закончилась

Україна домовилася про повернення підлітка з Маріуполя, якому видали повістку в Москві

10 листопада 2023, 17:12 | Офіційно | Маріуполь 1206
Поділитися:
Україна домовилася про повернення підлітка з Маріуполя, якому видали повістку в Москві

Українська сторона має домовленості з російської про повернення маріупольського підлітка, якого незаконно вивезли в Москву під час окупації міста. Про це на своїй сторінці повідомив омбудсмен Дмитро Лубинець.

"Офіційно підтверджую, що є домовленості про повернення Богдана в Україну і його возз'єднання з сестрою. Прошу всіх заспокоїтися, а головне не поширювати неперевірену інформацію. Адже така публічність шкодить процесам повернення", — повідомив Дмитро Лубинець.

Омбудсмен додав, що більше інформації повідомлять, коли хлопець буде на території України.

Раніше стало відомо, що хлопцю вручили повістку в Москві, хоча йому ще немає 18 років.

Богдан Єрмохін записав відеозвернення до президента України Володимиру Зеленському. Після чого представник Комітету Червоного Хреста вийшов на зв'язок з адвокатом хлопця Катериною Бобровської. Також з нею зв'язалися представники російської сторони.

За останньою інформацією уповноважена РФ у справах дітей Марія Львова Бєлова сьогодні офіційно заявила про повернення хлопця.

“Саме цього офіційного підтвердження ми чекали. Крім того, ви можете побачити заяву Богдана Єрмохіна про відмову від квартири в Московській обл.”, - написала його адвокат.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ