У ПЕ «Костянтинівкатепломережа» розповіли, як нараховується оплата за | ZI.ua
Акция закончилась

У ПЕ «Костянтинівкатепломережа» розповіли, як нараховується оплата за опалення

16 січня 2023, 15:02 | ЖКГ | Костянтинівка 9525
Поділитися:
У ПЕ «Костянтинівкатепломережа» розповіли, як нараховується оплата за опалення
Фото - автора

Сьогодні вранці в Центрі обслуговування клієнтів тепломережі людей було небагато. Вони прийшли дізнатися, як нараховується оплата за опалення і чому в сусідніх будинках можуть бути різні суми до оплати.

Наказом Міністерства розвитку громад і територій України від 28.12.2021г. № 358, який вступив в силу 28,01.2022 р, внесені зміни в Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих в будівлях комунальних послуг.

Згідно з новим документом, обсяг теплової енергії, використаний для опалення місць загального користування та функціонування внутрішньобудинкових мереж, повинен оплачуватися всіма мешканцями багатоквартирних будинків.

 

Однак початок повномасштабного вторгнення рф 24 лютого не давав довгий час ввести нову Методику нарахування оплати. Тому нововведення вводили поетапно. Після того, як підприємству вдалося оновити процес впровадження нової методики, в грудні минулого року «Донецьктеплокоммуненерго» зробило відповідний перерозподіл теплової енергії з початку 2022 р.

В результаті проведеного коригування в грудні всі споживачі в платіжках за листопад побачили крім сум оплати за листопад і суми перерахунку вартості послуг за січень-березень минулого року. Причому, такі платіжки отримали як жителі квартир з централізованим, так і з індивідуальним опаленням.

Що змінилося

По-перше, змінився відсоток теплової енергії, який розподіляється на опалення місць загального користування та функціонування системи опалення будинку. У новій Методиці ці два поняття об'єднані в одне «загальнобудинкові потреби», відсоток на опалення яких залежить від поверховості будинку. Для 1-5 поверхів відсоток оплати тепер 25%, 6-10 поверхів – 20%. І понад 10 поверху – 15%.

По-друге, розподіл загального обсягу теплової енергії здійснюється у всіх багатоповерхових будинках без винятку. Якщо встановлено загальнобудинковий лічильник, то обсяг споживання розраховується за його показаннями. Якщо лічильника немає – по тепловому навантаженню. З таким навантаженням по кожному будинку можна ознайомитися на офіційному сайті підприємства за посиланням: kpdtke.com.ua/spogiv.

Тож розрахунки по кожному будинку можуть бути різними. Тонкощі пояснюють в Центрі обслуговування клієнтів підприємства. Сьогодні відвідувачам давала детальні роз'яснення і. о. техніка Олена Носик.

Вся інформація з прикладами розрахунків сум за опалення є на офіційному сайті підприємства «Донецьктеплокоммуненерго».

Платіжки за грудень вже почали розносити по домівках працівники підприємства. Консультацію по перерахунку можна отримати і в абонентському відділі по телефону: 050-423-40-92, з 8:00 до 15:00, перерва з 11:00 до 12:00, який знаходиться в Мирнограді.

Читайте також, хто сьогодні звертається в УСЗН Костянтинівки.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ