В уряді визначили розмір індексації пенсій: на скільки зростуть виплати із 1 бер | ZI.ua
Акция закончилась

У Кабміні визначили розмір індексації пенсій: на скільки зростуть виплати мешканців Костянтинівки

22 лютого 2024, 12:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 26472
Поділитися:
У Кабміні визначили розмір індексації пенсій: на скільки зростуть виплати мешканців Костянтинівки
Фото из открытых источников

Індексацію пенсій у 2024 році планується провести з коефіцієнтом 1,079. Мінімальний розмір підвищення становитиме 100 грн, максимальний - 1577 грн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект ухвали Кабміну, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

«Встановити, що з 1 березня 2024 року перерахунок пенсій проводиться із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для розрахунку пенсії, у розмірі 1,079», - йдеться у проекті.

Індексація на 7,9% стосується пенсій, призначених до 2021 року. Розмір підвищення пенсій, призначених у 2021-2023 роках, становитиме 100 грн.

Індексацію з 1 березня буде проведено пенсіонерам, які сплачували страхові внески, військовим, чорнобильцям з інвалідністю.. Українцям, які отримують страхові виплати постраждалим від нещасного випадку на виробництві та професійному захворюванні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ