До вищої міри засудили мешканця Луганщини у Дружківці | ZI.ua
Акция закончилась

У Дружківці засудили до вищої міри мешканця Луганщини

12 лютого 2024, 18:08 | Кримінал | Дружківка, Бахмут 2508
Поділитися:
У Дружківці засудили до вищої міри мешканця Луганщини
Ілюстративне фото

Довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна – таке покарання виніс Дружківський міський суд Донецької області мешканцю міста Червонопартизанськ Луганської області, раніше судимого до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це пише видання ДнЛ+

У прес-службі суду повідомили, що обвинувачений у вересні 2023 року, перебуваючи у Бахмутському районі Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога, а саме вступив до складу так званої «2-ї бригади народної міліції ЛНР».

Його було призначено на посаду стрільця, зрадник ніс чергування на блокпостах і брав активну участь в оборонних штурмових діях проти ЗС України у Бахмутському районі Донецької області. Під час одного з таких штурмів його було взято в полон.

«Колегія суддів вважає винуватість підсудного доведеною в межах пред’явленого обвинувачення та кваліфікує його дії за ч.2 ст. 111 КК України як державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, вчинене в умовах воєнного стану», - зазначили у суді.

До покарання обвинуваченому приєднано невідбуту ним частину покарання за попереднім вироком – 13 років позбавлення волі – та остаточно призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ