Сьогодні Україна вшановує ліквідаторів аварії Чорнобильської атомної е | ZI.ua
Акция закончилась

Сьогодні Україна вшановує ліквідаторів аварії Чорнобильської атомної електростанції

14 грудня 2023, 12:32 | Світ та людина, Історія | Костянтинівка 3915
Поділитися:
Сьогодні Україна вшановує ліквідаторів аварії Чорнобильської атомної електростанції

14 грудня вся Україна вшановує героїв-учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 1986 року. Цього дня закінчили будівництво саркофагу, який забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. 

У рамках Дня пам'яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції керівництво Костянтинівської МВА разом із правоохоронцями поклали квіти до пам'ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання пам'ять ліквідаторів.


Серед ліквідаторів були й наші земляки-костянтинівці. За період з 1986 по 1990 рік з Костянтинівки були відряджені 648 спеціалістів, більшість з них вже пішли з життя. Першими на ліквідацію наслідків аварії відправилися пожежники СВПЧ-40 і СВПЧ-41. З травня 1986 року до Чорнобиля були відряджені 25 медичних працівників та водіїв швидких. Також одними з перших ліквідувати наслідки аварії їхали міліціонери, повідомили на сторінці міського краєзнавчого музею.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ