Олена з Костянтинівки розповіла про свою службу у бригаді "Лють" | ZI.ua
Акция закончилась

Поліцейська родом із Костянтинівки служить у штурмовій бригаді "Лють"

2 лютого 2024, 13:20 | Офіційно | Костянтинівка, Маріуполь 1836
Поділитися:
Поліцейська родом із Костянтинівки служить у штурмовій бригаді "Лють"

"Дізнавшись про бригаду Нацполіції «Лють», зрозуміла – це мій шанс відплатити за побратимів, які загинули у битвах за Маріуполь…", – оператор БПЛА полку "Сафарі" бригади Національної поліції "Лють" Олена розповіла про свій життєвий шлях.

Народилася поліцейська у місті Костянтинівка Донецької області, у сім'ї робітників. Батьки працювали на металургійному заводі, вже вийшли на пенсію. Наразі вони проживають за кордоном, куди були змушені виїхати через повномасштабне вторгнення росії. 

#

Після закінчення школи я переїхала до Маріуполя, де жила та працювала до повномасштабного вторгнення. Там я знайшла друзів – патріотів до мозку кісток. Ми з ними постійно обговорювали ситуацію в Донецькій області, а коли зрозуміли, що ця війна надовго, вирішили піти служити до лав ЗСУ та взяти участь в антитерористичній операції. Це сталося на другий рік вторгнення


Згодом контракт дівчини із ЗСУ закінчився, і приблизно в цей же час у Маріуполі з'явився підрозділ патрульної поліції.


"Я чітко зрозуміла — мушу йти в патрульні і стати корисною для суспільства. Тим паче у такий складний для нас усіх час. Я вже сім років працюю в поліції і не збираюсь відступати від своєї місії — служити українському народові", - розповіла Олена.

Дівчина служила у місті до того, як його знищили та окупували. 

Мені довелося залишити окупований Маріуполь, після чого я впала в емоційну яму, адже втратила повністю все, чого набула… Найбільше шкода друзів-поліцейських, військових, які до останнього боронили місто. Багато з них загинули і стільки ж потрапили в полон після виходу з «Азовсталі». Дізнавшись про створення штурмової бригади «Лють», покликаної знищувати ворогів безпосередньо на фронті, я зрозуміла, що маю бути тут і відплатити ворогові за своїх побратимів, які загинули при обороні Маріуполя. Вороги їх знищили, але не перемогли 


Поліцейська розповідає, що у "Люті" зібрані справжні майстри своєї справи. 


"Вони добре вміють воювати, одні з них — штурмовики «Сафарі», заряджені нести смерть окупантам. Я про них чула давно. Тому, як тільки з’явилась можливість, я зареєструвалась на проходження конкурсу в «Сафарі». Тепер я тут, і виконую функції оператора БПЛА", - розповіла дівчина.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ