На сайті Президента з’явилася петиція на присвоєння звання Героя України маріупо | ZI.ua
Акция закончилась

Петиція на присвоєння звання Героя України маріупольцю з’явилася на сайті Президента

9 листопада 2023, 17:35 | Ініціатива | Маріуполь 2247
Поділитися:
Петиція на присвоєння звання Героя України маріупольцю з’явилася на сайті Президента

На сайті Президента України родичі Ернеста Скалуна розмістили петицію з пропозицією присвоїти звання Героя України. Про це повідомила прес-служба Маріупольської міськради.

Ернест народився у 1998 році. Коли почалося повномасштабне вторгнення росіян, пішов добровольцем до зведеного загону ГУНП в Маріуполі.

Брав безпосередню участь в обороні Маріуполя. Виконував бойові завдання, надавав невідкладну медичну допомогу та евакуйовував цивільних. З квітня 2022 року продовжив службу у складі 10-ї Окремої гірсько-штурмової бригади, 8-ого окремого гірсько-штурмового батальону.

Воював у найгарячіших точках країни – у Харківській області, місті Лисичанськ Луганської області, Соледарі Донецької області. В ніч з 22 на 23 червня 2022 року, при відступі з села Миколаївка, що на Донеччині, евакуйовував свою роту. Тоді з пекла позашляховиком вивіз понад 50 людей особового складу.

Загинув у свій 24-й День народження – 12 жовтня 2022 року. Тоді під час виконанна бойового завдання поблизу села Берестове потрапив під ворожий обстріл.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ