У яких випадках переселенцям можуть призначити ДСД | ZI.ua
Акция закончилась

Переселенці Костянтинівки, які втратили право на виплати, можуть звернутися за ДСД

2 лютого 2024, 12:05 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 14136
Поділитися:
Переселенці Костянтинівки, які втратили право на виплати, можуть звернутися за ДСД
Фото - автора
Кабінет міністрів України 26 січня ухвалив постанову, яка розширює можливості призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям (ДСД).

Зокрема раніше допомога малозабезпеченим сім'ям не призначалася, якщо в сім'ї були працездатні непрацюючі особи. Або за них не сплачувався ЄСВ протягом попередніх 3 місяців перед зверненням за цією допомогою.

Фактично це унеможливлювало отримання такої допомоги сім'ями ВПО, які перемістилися і внаслідок цього втратили роботу.

Не призначалося ДСД також сім'ями вимушених українських мігрантів, які повертаються з-за кордону після тривалого перебування там.

Відтепер цю ситуацію змінено.

Оскільки уряд має на меті підтримати ВПО та українців, які повертатимуться з-за кордону та не встигнуть працевлаштуватися в Україні, допомога призначатиметься на 6 місяців:

• ンдля сімей, які повернулися до України після тривалого (понад 90 днів) перебування за кордоном, навіть якщо у таких сім'ях є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували ЄСВ.

• ンдля сімей внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок переміщення не працювали чи не платили ЄСВ.

Водночас, щоб сприяти поверненню українців до економічно незалежного життя, виплата допомоги малозабезпеченим поєднується з інструментами стимулювання до працевлаштування.

Так, якщо в сім'ї ВПО або мігрантів, що повертаються, є працездатні не працюючі особи, то після призначення ДСД вони повинні протягом двох місяців працевлаштуватися.

Або стати на облік до центру зайнятості, щоб фахівці центру допомогли таким громадянам знайти роботу чи пройти перенавчання.

Яким сім'ям призначається ДСП, розповіли у Костянтинівському УСЗН

Допомога малозабезпеченим призначається тим сім'ям, які мають розмір сукупного доходу вбирається у рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї. Так зараз для працездатних осіб це 55% прожиткового мінімуму (1 665.4 грн).

Для дітей - 140% (до 6 років - 3 588,2 грн, від 6-18 років - 4 474,40 грн), для пенсіонерів та людей з інвалідністю - 100% (2 361 грн). Таким чином, допомога розраховується як різниця між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї та середньомісячним сукупним доходом.

Як зазначила начальник відділу прийому громадян Тетяна Мірошиченко, звертається по призначення ДСД переселенці можуть з 1 березня


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ