Мінімум 4 місяці пенсіонерам будуть виплачувати нову допомогу від ООН: | ZI.ua
Акция закончилась

Пенсіонерам виплачують нову допомогу від ООН: хто отримає в Костянтинівці

3 вересня 2023, 08:04 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Добропілля 3336
Поділитися:
Пенсіонерам виплачують нову допомогу від ООН: хто отримає в Костянтинівці
Фото из открытых источников
Українські пенсіонери, які живуть в регіонах, які найбільше постраждали від війни, почали отримувати гроші від ООН. Це стало можливим завдяки Всесвітній продовольчій програмі ООН (ВПП) 

У Мінсоцполітики повідомили, що доплати на картки вже отримали близько 260 тис. Пенсіонерів. Список таких осіб, на підставі наявних держреєстрів, формує Пенсійний фонд.

А ВПП направляє грошові виплати саме цим людям. 30 серпня таку фінансову підтримку отримали на картки понад 260 тис. пенсіонерів.

Це стосується пенсіонерів, які:

проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
мають розмір пенсії менше 3 тис. грн.;
не отримували з 1 березня 2023 р додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та / або посібників на проживання для ВПЛ.

В цілому було перераховано коштів на загальну суму понад 115 млн грн. ВПП буде надавати грошову допомогу протягом мінімум чотирьох місяців. Українці будуть отримувати доплату до пенсії на суму, якої не вистачає до 3 тис. Грн (але не менше 100 грн).

Для отримання виплати пенсіонерам ніяких дій не потрібно. Вона проводиться без подачі заяви, згідно з інформацією, наявною в державних реєстрах. Виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ