На що влада Дружківки витрачають кошти під час війни | ZI.ua
Акция закончилась

На що влада Дружківки витрачає кошти під час війни

30 серпня 2023, 11:51 | Офіційно | Дружківка 2622
Поділитися:
На що влада Дружківки витрачає кошти під час війни

Начальник Дружківської міської військової адміністрації Сергій Боєвський у липні підписав розпорядження «Про затвердження звіту про виконання бюджету Дружківської міської територіальної громади за 1 півріччя 2023 року». 

«ДНЛ+»проаналізувала документ та дізналася, на які цілі влада громади витрачає кошти міського бюджету під час війни.

Зазначимо, що раніше розподілом коштів займалися депутати міської ради. Наприкінці березня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у Дружківці військову адміністрацію та призначив її керівником Сергія Боєвського. У червні повноваження начальника ВА були розширені.

Але повернемось до бюджету. За півроку доходи міської казни становили 220 млн гривень, а видатки 173 млн гривень. Для порівняння: в останні мирні роки бюджет громади становив 402 млн гривень (у 2021 році, або 201 млн гривень за півроку) та 354 млн гривень (у 2020 році, або 177 млн гривень). Як бачимо, незважаючи на війну, доходна частина бюджет трішки виросла і це при тому, що більшість підприємств громади або призупинили свою діяльність, або релокувалися до більш безпечних регіонів.

Вже традиційно найбільше коштів з міської казни витрачається на сферу освіти – 68,8 млн гривень або майже 40%. Ці кошти витрачають не лише на дитячи садки та школи, але й на позашкільну освіту та мистецьку школу. Зазначимо, що у проєкті бюджету на 2022 рік витрати на освіту становили 56%.

На другому місті серед витрат бюджету знаходиться житлово-комунальне господарство. На ЖКГ у першому півріччі 2023 року було витрачено 23,2 млн гривень або 13% (36,7 млн гривень у проєкті на 2022 рік). Ці кошти витрачаються як на функціонування підприємств ЖКГ, які підпорядковані військовій адміністрації, так і обласним комунальникам («Вода Донбасу» та «Донецьктеплокоммуненерго»).

Трішки менше ніж на ЖКХ витрачається на державне управління – 20,2 млн гривень (близько 11%). Ці гроші витрачаються на забезпечення функціонування органів влади.

На охорону здоров’я було витрачено 7,6 млн гривень або трохи більше ніж 4%, а на соціальний захист – 6,9 млн гривень (4%). Вже традиційно найменше коштів з казни йде на культуру та спорт – 4,9 млн (2,8%) та 1,6 млн (0,9%).

Зазначимо, що окремо від цих видатків у звіті вказані ще ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій (10,6 млн гривень), фінансування діяльності Дружківського трамваю (5,9 млн гривень) та ремонт доріг (3,6 млн гривень).



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ