Учасників бойових дій на території інших держав вшанували на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2024, 14:03 | Світ та людина, Історія 2478
Поділитися:
На Донеччині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

35 років тому завершилось виведення військ СРСР з Афганістану. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав започатковано Указом Президента України в 2004 році.

Незважаючи на те, що війни велися далеко за межами України, була пролита кров наших громадян, які несли іншим народам миротворчу місію. Угорщина, країни Близького Сходу, Чехословаччина, Югославія, Лівія і, звичайно ж, найболючіша рана – Афганістан – це ті держави, в яких наші військовослужбовці боролися за мир.

Як розказали у Костянтинівській ВА, через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3 085 – загинули. Костянтинівка втратила 11 мужніх та відважних воїнів. 


Прес-служба Донецької ОВА повідомила, що за даними Міністерства у справах ветеранів України, в області проживає 714 учасників бойових дій на території інших держав.

Окремо у повідомленні відзначено трьох учасників бойових дій Афганістану з територіальних громад Дружківки, Костянтинівки та Селидового, які зараз мужньо боронять нашу Батьківщину від російських загарбників. Це Пархоменко Володимир, Мельник Віктор та Суханов Микола, які є діючими військовими в лавах Збройних сил України.


Сьогодні у громадах Донеччини поклали квіти до меморіалів, та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ