У Кураховому двоє рекетирів вимагали у жертви неіснуючий борг | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині два рекетири намагалися вибити неіснуючий борг у 400 тисяч

23 квітня 2024, 18:20 | Кримінал | Курахове 813
Поділитися:
На Донеччині два рекетири намагалися вибити неіснуючий борг у 400 тисяч

На Донеччині двоє братів вимагали сплатити гроші за неіснуючий борг. Їм повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

У травні 2023 року підприємець з м. Курахового разом зі своїм братом організували злочинну схему з вимагання грошей у колишнього співробітника оптової бази. Готівку потерпілий мав віддати за начебто недостачу товару на складі. «Заборгованість» ділки оцінили у 400 тис. грн. 

Через деякий час після чисельних погроз, злякавшись за своє життя, містянин сплатив частину грошей. Декілька місяців зловмисники продовжували систематично погрожувати йому фізичною розправою. У березні 2024 року під час особистої зустрічі з «боржником» задля підтвердження реальності своїх погроз один з «рекетирів» побив потерпілого. Проте зрозумівши, що він не зможе швидко розплатитись, підозрювані зменшили суму до 100 тис. грн. 

21 квітня одразу після передачі вказаних коштів у м. Селидовому чоловіків викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ