Ексклюзивні рецепти новорічних страв наших читачів | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканці Костянтинівки поділились ексклюзивними рецептами новорічних страв

20 грудня 2023, 12:55 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка 6834
Поділитися:
Мешканці Костянтинівки поділились ексклюзивними рецептами новорічних страв
Фото - автора

Навряд чи хтось цього року відзначатиме Новий рік із розмахом, як до війни. Але приготувати щось смачненьке для своїх близьких постарається кожна господиня. Ось костянтинівці поділилися своїми ексклюзивними рецептами.

Ольга

Салат «Кольоровий дракоша»

Основа цієї страви – звичайний салат із крабових паличок. Весь секрет у тому, що його можна викласти у формі символу року –Дракона.

А для прикраси можна використовувати окремо консервовану кукурудзу, свіжі огірки, зелену цибулю та буряк. Особливо такий салат сподобається дітям - «відкусити голову» кольоровому дракону захоче кожна дитина.



Віра

Реберця під цибульним соусом

Дракон любить м'ясо, ось я і постараюся догодити йому. Треба замаринувати на кілька годин грамів 700 г свинячих ребер. Для маринаду я використовую дві великі цибулини, нарізані кільцями, сіль, гвоздику. червоний та чорний перець.

Викласти реберця на лист, між ними встромити великі шматки картоплі. Зверху викласти мариновану цибулю і потерти трохи твердого сиру. Запікається у духовці зазвичай за 40-50 хвилин.

Алла

Курячі стегна з тертою морквою

Курні стегна замаринувати годин на п'ять-сім у сметані та аджику (можна в томаті). Потім стегна укласти на сковороду, залити маринадом і тушити хвилин 20 на повільному вогні під кришкою.

Потім зняти кришку і добре підсмажити стегенця з обох боків з невеликим додаванням олії. Після цього рясно посипати м'ясо куркумою та тертою морквою та протушити ще хвилин п'ять під кришкою. Куркума надасть гарного кольору, а морква – пікантний смак.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ