Як жителям Краматорська безкоштовно отримати дрова | ZI.ua
Акция закончилась

Краматорцям пропонують отримати дрова безкоштовно

15 грудня 2022, 18:14 | ЖКГ | Краматорськ 2388
Поділитися:
Краматорцям пропонують отримати дрова безкоштовно

Отримати допомогу у вигляді деревини паливної можуть усі мешканці міста Краматорськ, які мають пічне опалення або твердопаливні котли. Про це повідомляє прес-служба місцевої адміністрації.

Повний перелік необхідних документів та першочергові категорії громадян вказано у Порядку нижче. Заяви на отримання дров приймають в УПСЗН за адресою у Краматорську: вул. Героїв Небесної Сотні, 23.

У випадку виникнення додаткових питань можна проконсультуватися за номером гарячої лінії +38 (093) 234-30-22. Телефонуйте по буднях, з 09:00 до 16:00.

Кошти для придбання деревини паливної та її видачі населенню виділено з держбюджету Кабінетом Міністрів України в рамках ініціативи з підтримки українців, що проживають на прифронтових територіях.

ПОРЯДОК надання допомоги у вигляді деревини паливної серед домогосподарств Краматорської міської територіальної громади

1. Цей порядок визначає механізм безоплатного розподілу серед домогосподарств Краматорської територіальної громади деревини паливної відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04 жовтня 2017 року №769.

2. У цьому порядку термін «домогосподарство» вживається у значенні, наведеному у Законі України «Про сільськогосподарський перепис» від 23 вересня 2008 року № 575-VI. А саме: домогосподарство - сукупність осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, забезпечують себе всім необхідним для життєдіяльності, ведуть спільне господарство, повністю або частково об’єднують та витрачають кошти. Ці особи можуть перебувати в родинних стосунках або стосунках свояцтва, не перебувати у будь-яких із цих стосунків, або перебувати і в тих, і в інших стосунках. Домогосподарство може складатися з однієї особи.

3. Допомога у вигляді деревини паливної надається одноразово на домогосподарство, яке має пічне опалення, у розрахунку не більше 10 тис. грн. але не менше 2 м. куб.

4. Допомога у вигляді деревини паливної безоплатно надається окремим категоріям громадян, які зареєстровані в м. Краматорську та які фактично проживають у м. Краматорську і внесені до єдиної Web-орієнтованої інформаційної технології формування Сегменту «Облік ВПО» як внутрішньо переміщені особи міста Краматорська в період дії воєнного стану.

5. В першу чергу допомога призначається:

- особам з інвалідністю І групи;

- особам з інвалідністю ІІ групи;

- особам з інвалідністю ІІІ групи;

- багатодітні родини;

- особам похилого віку, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома» в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Краматорської міської ради;

- особам які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям (в тому числі яким автоматично подовжено виплату допомоги на період дії воєнного стану); - особам які отримують державну допомогу на дітей одиноким матерям (в тому числі яким автоматично подовжено виплату допомоги на період дії воєнного стану); - пенсіонерам, які досягли 60 років та більше.

6. Деревина паливна видається на кожне домогосподарство на підставі письмової заяви однієї з осіб, зазначених в абзаці третьому статті 1 Закону України «Про сільськогосподарський перепис», та скріплюється підписом цієї особи.

Заява подається особою (далі – заявник(-ця) особисто або її законним представником до управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради, за умови пред’явлення:

паспорту громадянина України або іншого документу, що посвідчує особу; довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщеної особи);

документу що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (для іноземців та осіб без громадянства);

документу, що підтверджує повноваження законного представника (якщо заява подається законним представником);

реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

документу, що підтверджує наявність відповідного соціального статусу; документ що підтверджує факт приналежності заявника до відповідного домогосподарства;

інших документів, що підтверджують належність заявника (-ці) до відповідного домогосподарства;

Під час подання копій документів заявник надає оригінали.

7. У заяві зазначаються такі відомості:

прізвище, ім’я та по батькові;

число, місяць, рік народження;

серія (за наявності), номер паспорта громадянина України, ким і коли виданий, або серія (за наявності), номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, а для іноземців та осіб без громадянства – документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;

номер довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, ким і коли видана (для внутрішньо переміщених осіб);

реєстраційний номер облікової картки платника податків (не зазначається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

інформація про місце проживання/перебування;

місцезнаходження житлового приміщення, за яким знаходиться домогосподарство, що потребує забезпечення деревиною паливною;

інформація про наявність відповідного соціального статусу;

номер телефону;

згода на обробку персональних даних.

8. Днем звернення вважається день прийняття заяви зі всіма необхідними документами.

9. Обробка персональних даних здійснюється з урахуванням положень Закону України «Про захист персональних даних».

10. Прийняті від заявника або законного представника документи, у 10-денний строк розглядає Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради (далі – управління) та приймає рішення щодо надання або відмови в наданні домогосподарству деревини паливної. У разі не надання заявником документів, які

підтверджують соціальний статус управління приймає рішення беручи до уваги інформацію з наявних електронних баз.

11. Підставами для відмови у наданні деревини паливної домогосподарству є: - якщо заявником (-цею) не підтверджено належність до відповідного домогосподарства;

- у разі подання недостовірних відомостей або документів;

- якщо домогосподарством, місцезнаходження житлового приміщення якого зазначене у заяві, вже отримано деревину паливну відповідно до цього порядку; - відсутність у наявності деревини паливної, що придбана за рахунок коштів Субвенції.

12. Сформований, Управлінням праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради, список осіб щодо надання безоплатної допомоги у вигляді деревини паливної, передається до уповноваженої особи (уповноважених осіб), визначеної розпорядженням начальника Краматорської міської військової адміністрації, для подальшої доставки деревини до домогосподарств.

13. Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради забезпечує: реєстрацію заяв, поданих для отримання домогосподарством деревини паливної, в журналі; перевірку інформації, зазначеної у цій заяві, даним, що містяться у наданих згідно із пунктом 6 цього Порядку документах.

Журнал прошнуровується, пронумеровується та скріплюється печаткою управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради.

14. Заяви, які не відповідають вимогам пункту 7 цього Порядку, а також у разі не пред’явлення документів визначених у пункті 6 цього Порядку не розглядаються.

15. Підтвердження отримання домогосподарством деревини паливної здійснюється шляхом підписання заявником (-цєю) відповідних документів.

16. Контроль за отриманням та розподілом деревини паливної покладається на уповноважену особу (уповноважених осіб), визначених розпорядженням начальника Краматорської міської військової адміністрації.

17. Зберігання, облік, контроль за отриманням та розподілом деревини паливної здійснюється згідно чинного законодавства.

18. Управління житлово – комунального господарства Краматорської міської ради щотижня інформує департамент житлово – комунального господарства облдержадміністрації про розподіл деревини паливної серед домогосподарств.

19. Після придбання за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України (далі – субвенція) деревини паливної управління житлово-комунального господарства:

1) інформує населення у будь який спосіб про надходження деревини паливної та можливість подання заяви в управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про її отримання згідно з цим порядком.

2) організовує доставку деревини паливної безпосередньо до домогосподарств;

3) подають Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України щомісяця до 05 числа інформацію про використання субвенції у розрізі об’єктів і заходів для узагальнення та подання щомісяця до 10 числа Міністерству фінансів України;

4) разом з управлінням праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради забезпечує ведення реєстру домогосподарств, які отримали деревину паливну.

20. На підставі переданих відомостей, КП «ДРУАС» надає безоплатну допомогу у вигляді деревини паливної в період дії воєнного стану.

21. Придбання деревини паливної може здійснювати управління житлово комунального господарства Краматорської міської ради, управління цивільного захисту Краматорської міської ради, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Краматорської міської радою. У разі придбання деревини паливної Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Краматорської міської ради (далі – територіальний центр), деревина паливна може видаватись мешканцям Краматорської територіальної громади, не залежно від того, чи є вони отримувачами соціальних послуг в територіальному центрі, без формування особової справи.

Облік з отримання, зберігання, видачі та доставки до домогосподарств деревини паливної покладається на КП «ДРУАС».

22. Складання звітності, щодо отримання та видачі допомоги у вигляді деревини паливної в період дії воєнного стану покладається на КП «ДРУАС».

23. Допомога у вигляді деревини паливної в період дії воєнного стану не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї при призначенні різних видів державних допомог, субсидій та пільг.

24. Прийняті документи зберігаються протягом 3-х років в Управлінні праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі