(Оновлено) Щонайменше 14 цивільних жителів постраждали в результаті обстрілу Костянтинівки | ZI.ua
Акция закончилась

(Оновлено) Костянтинівка: Постраждали не менше 14 цивільних жителів (фото 18+)

2 квітня 2023, 14:31 | Кримінал | Костянтинівка, Торецьк 8907
Поділитися:
(Оновлено) Костянтинівка: Постраждали не менше 14 цивільних жителів (фото 18+)

Окупаційні війська РФ накрили місто Костянтинівка ракетами С-300 та «Ураганами». В результаті масованої атаки постраждали щонайменше 14 цивільних мешканців. Про це повідомила прес-служба Нацполіції у Донецькій області.

Наразі відомо про 6 вбитих і 8 поранених. Серед загиблих – три жінки, два чоловіки та ще одна невстановлена особа.

Руйнувань зазнали 16 багатоквартирних будинків, 8 приватних осель, дитячий садок, адмінбудівля, три автомобілі та газогін.

На місці працюють слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та парамедики, які надають екстрену допомогу пораненим і доставляють їх до лікарні.

Первинна правова кваліфікація – ч.2 ст. 438 ККУ «Порушення законів та звичаїв війни».

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України). Повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

2 квітня 2023 року окупаційні війська РФ обстріляли м. Костянтинівку і м. Торецьк. За попередніми даними, вогонь вівся з реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град», а також ракетами С-300 та артилерією.

 Вночі у Торецьку снаряди окупантів влучили у багатоповерховий будинок та пошкодили комунікації, внаслідок чого одна людина отримала поранення і ще троє отруїлися чадним газом.

Цього ж дня у Костянтинівці внаслідок обстрілів загинули шестеро мирних мешканців – троє жінок та троє чоловіків віком від 47 до 65 років. Ще восьмеро громадян зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Поліція документує наслідки обстрілу Костянтинівки

Станом на 17:00 кількість поранених збільшилася до 10 осіб. Загинули шестеро цивільних мешканців.

Пошкоджено:

- 16 багатоквартирних будинків;

- 17 приватних осель;

- дитячий садок;

- адмінбудівля;

- три автомобілі;

- газогін.

Нагадаємо, сьогодні о 10:05 російські війська здійснили хаотичний обстріл Костянтинівки. Снаряди поцілили в житлові квартали в центрі міста.








Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ