СБУ затримала ворожого шпигуна у ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Контрактник ЗСУ шпигував на користь окупантів, відправляючи розвіддані батькові в рф

4 квітня 2024, 19:06 | Кримінал 1302
Поділитися:
Контрактник ЗСУ шпигував на користь окупантів, відправляючи розвіддані батькові в рф

СБУ затримала ворожого шпигуна, який перебував на службі в українській армії та співпрацював із окупантами. 

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Інформатор ФСБ коригував ракетно-дронові удари росії по Донеччині. Фігурантом виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується на території східного регіону. Зловмисник передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд. Насамперед, росіян цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, у тому числі танків та ствольної артилерії. 

Фігурант "зливав" дані через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до росії як багатодітний батько. На території рф він встановив контакт із пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим. Саме йому батько фігуранта «зливав» розвіддані про Сили оборони, отримані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору із ФСБ. 

Окупанти використовували розвідувальну інформацію для підготовки прицільних повітряних атак пунктами дислокації українських військ. Під час обшуку за місцем знаходження затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат та наявного озброєння Сил оборони та відправлення «звітів» до ФСБ. 

Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення. Також вирішується питання щодо притягнення батька затриманого до відповідальності за злочини проти України.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ