Що кажуть фахівці щодо збільшення пенсій у квітні: | ZI.ua
Акция закончилась

Кому з мешканців Костянтинівки перерахують пенсії у квітні

27 березня 2024, 12:46 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля 2517
Поділитися:
Кому з мешканців Костянтинівки перерахують пенсії у квітні

На Донеччині, і в Костянтинівці, зокрема, вже закінчено виплату проіндексованих березневих пенсій. І наступного тижня мешканцям громади почнуть виплачувати квітневі пенсії.

Деякі також перерахують. Це стосується працюючих пенсіонерів незалежно від їхнього віку. Вони мають право на перерахунок своєї пенсії за кожні два роки, що минули з дати призначення чи останнього перерахунку пенсії.

У цих випадках насамперед відбувається перерахунок пенсії по стажу. Але якщо це вигідно, то можуть переглянути коефіцієнт заробітної плати – за умови, що останні два роки пенсіонер офіційно отримував хорошу зарплату.

Виходить, що чим вища зарплата, тим більше додадуть після перерахунку. Уряд справді анонсував автоматичний перерахунок пенсій з урахуванням додаткового стажу з 1 квітня.

Однак цей перерахунок, як і останні кілька років, швидше за все, буде проведений із запізненням, у червні, але з доплатою за квітень і травень, пише «На пенсії».

І ще одній категорії громадян, згідно із законом про держбюджет, мали перерахувати пенсії у квітні. Це стосується українців від 65 років за повного стажу 30 років (для жінок) та 35 років (для чоловіків).

Їхня пенсія має бути не менше 40% від мінімальної заробітної плати, тобто не менше 3 200 грн. Однак тут є свої нюанси. Адже паралельно діє постанова Кабміну №185 від 23 лютого 2024 року.

Воно передбачає, що у вищезгаданої категорії громадян вже з 1 березня пенсія не може бути меншою за 3 370 грн. Тобто вони вже отримали цю доплату у березні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ