Для продовження виплат частини ВПО слід написати нову заяву до УСЗН | ZI.ua
Акция закончилась

Кому із переселенців Костянтинівки виплати продовжать лише за новою заявою до УСЗН

1 лютого 2024, 12:03 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 109623
Поділитися:
Кому із переселенців Костянтинівки виплати продовжать лише за новою заявою до УСЗН
Фото из открытых источников

Наприкінці січня уряд ухвалив постанову про продовження виплат на проживання для ВПО. Виплату допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично буде продовжено до 1 березня.

А з 1 березня ці виплати будуть продовжені для більшості найуразливіших категорій громадян.

Для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня розмір пенсії не перевищує 9444 грн
особ з інвалідністю І або ІІ групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей;

дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів та прийомних батьків.

Значна кількість ВПО також зможуть отримати продовження виплат ще на 6 місяців після подання нової заяви на виплату допомоги. Кому заяву можна подати, вже починаючи з сьогоднішнього дня, розповіли в УСЗН Костянтинівки.

Важливо! Звертатися за перепризначенням допомоги для ВПО з 1 березня сім'ї можуть уже починаючи з 1 лютого. Тим, хто відповідає критеріям постанови, і хто звернеться з новою заявою у лютому - березні, допомога виплачуватиметься, починаючи з 1 березня.

Умова продовження виплат на додаткові 6 місяців за зверненням – розмір доходу в таких сім'ях не перевищує 9444 грн на одну особу.

У складі сім'ї є непрацююча особа працездатного віку:
-здійснюючий догляд за дитиною до 14 років, або в сім'ї виховується троє та більше дітей віком до 18 років;

- яке зареєстроване у центрі зайнятості та у складі сім'ї є діти, які відвідують заклади дошкільної освіти або навчаються.

Також допомогу буде продовжено сім'ям, один із членів яких доглядає особу з інвалідністю І групи. Або за особою з інвалідністю І або ІІ групи внаслідок психічного розладу. А також - особою старше 80 років або дитиною з інвалідністю до 18 років або тяжко хворою дитиною.

Продовжать допомогу малолітнім дітям, які прибули без супроводу батьків, та вагітним жінкам (починаючи з 30 тижнів вагітності).

Допомога триватиме сім'ям, у яких працездатні особи працевлаштувалися, зареєструвалися як підприємці та розпочали діяльність. Отримали мікрогрант на створення чи розвиток власного бізнесу чи ваучер на навчання протягом 6 місяців перед зверненням. І якщо у складі сім'ї є діти віком до 14 років.

Продовжать виплачувати допомогу сім'ям, у яких працездатна особа на дату звернення зареєструвалася у центрі зайнятості та в сім'ї є діти, які навчаються у школах/вузах.

Але якщо після перепризначення допомоги на додаткові 6 місяців працездатний член сім'ї, який не займається доглядом за дітьми або особами з інвалідністю, не сприятиме своїй зайнятості (наприклад, зніметься з обліку в Центрі зайнятості), виплату допомоги буде припинено.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ