Чи потрібна довідка про зарплату до 2000 року при призначенні пенсії | ZI.ua
Акция закончилась

Кому із майбутніх пенсіонерів Костянтинівки потрібна довідка про зарплату до 2000 року

16 лютого 2024, 13:37 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3033
Поділитися:
Кому із майбутніх пенсіонерів Костянтинівки потрібна довідка про зарплату до 2000 року
Фото из открытых источников

Цього року пенсію за віком призначать українцям 1964 року народження за наявності щонайменше 31 року страхового стажу. Щоб пенсію призначили, потрібно надати багато різних документів. Але виявляється, що одна із довідок потрібна не всім.

У Пенсійному фонді України розповіли, без якого документа пенсійні виплати все одно буде призначено.

Відповідно до ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», для визначення розміру пенсії враховується заробітна плата за весь час страхового стажу. Починаючи з 1 липня 2000 року, згідно з даними реєстру застрахованих осіб.

Довідку про зарплату за 60 календарних місяців роботи поспіль до 1 липня 2000 року потрібно надавати лише в тому випадку, якщо у пенсіонера після 01.07.2000 року є страховий стаж менше п'яти років.

«В інших випадках довідку про зарплату можна надавати за бажанням людини. Наприклад, якщо в період роботи до липня 2000 року людина мала високооплачувану роботу або якщо в цей період була робота за сумісництвом. На підставі наданих довідок про заробіток буде враховано зарплату з усіх місць роботи», – йдеться у повідомленні ПФУ.

Якщо довідка підтверджує, що рівень доходу був нижчим за встановлену заробітну плату після липня 2000 року, то ці дані при визначенні розміру пенсії не враховуватимуться.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ