Хлопці з Іллінівської школи підкорили Говерлу | ZI.ua
Акция закончилась

Хлопці та дiвчата з Іллінівської школи підкорили Говерлу

8 серпня 2023, 16:50 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Ил'іновка 6906
Поділитися:
Хлопці та дiвчата з Іллінівської школи підкорили Говерлу

Неймовірна краса Карпат не залишає осторонь жодної людини. Відчути силу гір і увібрати їх енергію вирішили учні та працівники Іллінівської школи.

В один з днів серпня шкільна команда почала свій маршрут на вершину Говерли. Для підкорення найвищої точки України взяли все необхідне. Щоб дістатися до вершини Говерли, запросили собі на допомогу гіда Назара, місцевого жителя.

Сходження на вершину вимагає хорошої фізичної підготовки, тому що йти вгору довелося довго і непросто. Швидко і вдало подолали нижчу частину Говерли, ліс. Поступово він редів, стежка з широкої дороги переходила в досить вузьку стежку.



Вже на висоті 1 500 метрів відчувався брак кисню, дихати ставало важче. Нарешті, відкрився вид на найвищу вершину України. Останні кроки давалися важко. Всі учасники поїздки ступили на вершину вперше.

Дух перехоплювало одночасно і від втоми, і від прекрасного виду на Чорногорський хребет. Шкільна команда відчула відмінне полегшення, повернення сил. Зіру  відкрилися гірські хребти, вершини: Свідовіца, Горган, Покутсько-Буковинські гори, Чорногори, Трансільванські Альпи.

Всі учасники придбали собі медалі з написом «Я підкорив Говерлу - 2023». Хоч невелика, але перемога. Додому поверталися з цікавими враженнями, відмінним настроєм і надіями повернутися сюди ще раз. Тому напередодні нового навчального року педагоги і хлопці планують провести серпневі зустрічі і поділитися враженнями про свої подорожі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ