Картина переселенки з Костянтинівки посіла друге місце на конкурсі в Південній | ZI.ua
Акция закончилась

Картина переселенки з Костянтинівки посіла друге місце на конкурсі в Південній Кореї

25 червня 2023, 16:06 | Світ та людина, Творчість | Костянтинівка 11211
Поділитися:
Картина переселенки з Костянтинівки посіла друге місце на конкурсі в Південній Кореї
Фото: Суспільне

У Південній Кореї пройшов міжнародний конкурс пресованих квітів — The 22th Korea Pressed Flower Contest. У ньому взяла участь художниця з Костянтинівки Любов Гірліна, повідомляє Суспільне. Картина "Поза часом", де зображена дівчина з парасолькою, посіла друге місце. Для її створення використовувалися природні матеріали.

Любов Гірліна – майстер сучасного прикладного мистецтва з Костянтинівки. Вона є членом International Pressed Flower Art Society (Японія), мистецтвом "Ошибана" займається вже більше двадцяти років. Картину, яка зайняла призове місце, флористка створила восени 2022 року в Німеччині, куди переїхала через повномасштабное російське вторгнення. Зараз вона продовжує займатися творчістю. 

Міжнародний конкурс пресованих квітів в Південній Кореї проходить щороку. Майстриня каже, що приймає в ньому участь вже не вперше. У 2020 і 2022 роках її роботи по бересті "Стара церква" і "Мрії" були відзначені в номінації "Спеціальний приз".


У 2023 році - "Поза часом" посіла друге місце. Як розповідає художниця, на цей раз в свою роботу вона вклала філософське зміст про те, що після сутінків обов'язково настане світанок. 

"Йде дівчина, можливо, творчої натури, а на її шляху чимало перешкод. Адже бувають в житті і сутінки, і негоди, і неприємності, але вона йде впевнено, прикриваючись маленькою парасолькою. І йде вона в напрямку світла", — розповідає автор.



Про те, що її робота стала другою в конкурсі, Любов Гірліна дізналася з інтернету. 

"Раніше дуже раділа, цього разу сприйняла спокійно. Натомість я дуже щаслива, коли мої роботи приносять позитивні емоції людям, які їх споглядають", — ділиться враженнями флористка. 

Далі вона планує взяти участь в японському конкурсі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ