Як оформити виплати особам з інвалідністю в результаті війни | ZI.ua
Акция закончилась

Фінансова допомога особам з інвалідністю в результаті війни: подробиці

19 січня 2023, 17:10 | Офіційно 999
Поділитися:
Фінансова допомога особам з інвалідністю в результаті війни: подробиці
20 грудня 2022 вступила в силу постанова з надання підтримки особам з інвалідністю в результаті війни.

Право на грошову допомогу мають повнолітні громадяни України, які отримали статус особи з інвалідністю в результаті війни I або II групи і відомості про яких внесено до Єдиного держреєстру ветеранів війни.

Виплата грошової допомоги здійснюється незалежно від отримання особами інших видів допомоги на банківський рахунок заявника в розмірі 4 тисячі гривень на місяць протягом чотирьох місяців.

Для отримання грошової допомоги заявнику потрібно подати заяву в електронній формі на порталі "Е-Ветеран". На заяву накладається електронний підпис, заснована на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису заявника.

У разі ненадходження коштів або виникнення потреби в зміні міжнародного номера банківського рахунку IBAN заявник може повторно подати заяву на отримання грошової допомоги. Подавати можна не більше однієї заяви протягом одного календарного дня.

Після верифікації статусу особи в Реєстрі знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України для прийняття рішення про призначення і подальшої виплати грошової допомоги.

Інструкція з безоплатного отримання електронного підпису доступна за посиланням




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі