Шахраї найчастіше підробляють купюри високих номіналів | ZI.ua
Акция закончилась

Фальшиві гривні заполонили Україну: Які купюри підробляють найчастіше

9 жовтня 2023, 20:03 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3738
Поділитися:
Фальшиві гривні заполонили Україну: Які купюри підробляють найчастіше
Фото из открытых источников

Виявлені в Україні перед повномасштабною війною фальшиві гривні становлять загрозу торговим закладам. Шахраї якісно імітують ультрафіолетовий захист, тому такі гроші могли пропускати на касах під час перевірки з використанням ультрафіолетових детекторів.

Відповідно, українці могли отримати такі гроші на здачу. Найчастіше підробляють купюри високих номіналів – 200 і 500 гривень.

Про це розповів начальник управління організації виготовлення і захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Валерій Строчков. Він підкреслив, що банківській системі такі гроші не загрожували.

За його словами, протягом війни ніяких форс-мажорів з фальшивими гривнями не було. Ситуація залишається стабільною і контрольованою. На це вплинув високий рівень захисту гривневих купюр.

Справа в тому, що сьогодні переважають банкноти четвертого покоління з посиленим рівнем захисту. Їх Нацбанк ввів в обіг в 2015-2020 роках. І хоч шахраї зрідка намагаються підробляти такі купюри, фальшивки виходять низької якості і розраховані на неуважних громадян і касирів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ