Лікарку з Маріуполя приговорили На довічне ув’язнення | ZI.ua
Акция закончилась

На довічне ув’язнення приговорили лікарку з Маріуполя

15 грудня 2023, 20:02 | Кримінал | Маріуполь 1650
Поділитися:
На довічне ув’язнення приговорили лікарку з Маріуполя

Довічне позбавлення волі – заочно засуджено лікарку-офтальмолога з Маріуполя, яка здала важкопоранених військовослужбовців ЗСУ у полон. Про це повідомив Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Згідно з інформацією прокуратури, у березні 2022 року війська РФ розпочали окупацію міста та захопили будівлі комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполя». На той час у медичному закладі перебували щонайменше 7 військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали тяжкі поранення, захищаючи мирне населення від ворога.

Аби приховати від армії росіян їх присутність, персонал медзакладу перевдягнув українських захисників у цивільний одяг. Проте, не всі працівники лікарні виявилися вірними своїй державі. Лікарка-офтальмолог відділення мікрохірургії ока, підтримуючи дії країни-агресора, під час проведення медичного обходу добровільно вказала російським військовим на хворих військовослужбовців ЗСУ.

Через дії засудженої окупанти взяли вказаних громадян у полон, де піддали їх фізичним та моральним знущанням.

Досудове розслідування вело ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Жінку заочно засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ