У 2024 році розширять проекти підтримки переселенців з Маріуполя | ZI.ua
Акция закончилась

Для маріупольців готують нові гуртожитки та можливість літнього відпочинку

27 січня 2024, 09:50 | Офіційно | Маріуполь 999
Поділитися:
Для маріупольців готують нові гуртожитки та можливість літнього відпочинку

У 2024 році розширять проекти підтримки переселенців з Маріуполя. Про це повідомили під час засідання виконкому Маріупольської міської ради. 

Центри підтримки для переселенців "ЯМаріуполь" з'являться ще у кількох містах. Таким чином, скористатися комплексними послугами підтримки в центрах зможе ще більше ВПО. 

2024 року планується запустити центри "ЯМаріуполь" у Полтаві та Кам'янському (Дніпропетровська область). Попит від маріупольців на це високий. Крім того, незабаром відкриють побутовий центр "ЯМаріуполь.Турбота" у Вінниці. Його послугами зможуть скористатися понад 1500 маріупольських сімей. 

Серед перспективних планів – збільшити кількість заїздів до оздоровчого центру "ЯМаріуполь.Родина" у Моршині. Це дозволить додатково відпочити 400 маріупольцям. Наразі налагоджується співпраця з Артеком, який працює у Київській області. 

Розширення очікують і на проект «ЯМаріуполь. Житло». Планується відкриття двох гуртожитків у Дніпрі та ще двох у Чернівцях. Таким чином, соціальним житлом забезпечать 2000 маріупольців. 

"Ми шукаємо можливості для того, щоб охопити більше маріупольців комплексною підтримкою. Це виклик для громади, яка тимчасово залишилася без міста та не має свого майна. Але нам вдалося не лише створити мережу підтримки, а й запустити низку пілотних проектів для вимушених переселенців. Це стало можливим завдяки підтримці уряду України, Донецької обласної військової адміністрації, міжнародним донорам, національним партнерам та великому бізнесу. Спільними зусиллями ми повертаємо людей до життя", - повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко. 

Наразі до мережі "ЯМаріуполь" входить 25 центрів підтримки маріупольців по всій Україні. Це 17 базових центрів, 6 побутових та 2 оздоровчих центрів. Допомогою охоплено понад 61 тисячу маріупольців.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ