Неповнолітньому хлопцю з Маріуполя вручили повістку в Росії | ZI.ua
Акция закончилась

Депортованому підлітку з Маріуполя в РФ видали повістку

8 листопада 2023, 17:20 | Надзвичайні події | Маріуполь 1647
Поділитися:
Депортованому підлітку з Маріуполя в РФ видали повістку
17-летний Богдан Ермохин из Мариуполя

17-річному сироті Богдану Єрмохіну, якого вивезли з Маріуполя в Москву російські військові, вручили повістку. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Відзначається, що на початку повномасштабного вторгнення молодий чоловік навчався в Маріупільському вищому металургійному професійному училищі і проживав в гуртожитку училища в Маріуполі. Під час окупації міста російські військові вивезли його разом з іншими дітьми в Москву, а потім перевезли в дитячий санаторій "Поляна" в Московській області. 

А в липні 2022 року, незважаючи на наявність законного опікуна, його передали під опіку в російську сім'ю. За словами Богдана, йому видали російський паспорт і влаштували на навчання, а в квітні хлопець намагався повернутися в Україну, проте був затриманий на кордоні з Білоруссю і повернутий назад в прийомну сім'ю. 

У серпні 2022 року він був внесений до Єдиного реєстру осіб, включаючи дітей, депортованих або примусово переміщених в зв'язку з збройною агресією РФ проти України, відзначили в Міністерстві. 

Адвокат Богдана, Катерина Бобровська, написала:

«Незважаючи на те, що Богдану ще 17 років, він вже отримав повістку про явку в військкомат Московської області 19 грудня 2023 року. Я не сумніваюся, що є в планах російської влади щодо Богдана. Через два тижні Богдану виповниться 18 років, він стане повнолітнім і, ймовірно, його відправлять в російську армію», – говориться в заяві Бобровської.

З вимогою повернути Богдана українською стороною направлено чотири листи. Віцепрем'єр Ірина Верещук також звернулася до світової спільноти, в Міжнародний кримінальний суд з проханням дати правову оцінку діям російської влади, і допомогти з поверненням хлопця.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ