Куди сьогодні можуть евакуюватись мешканці Донецької області | ZI.ua
Акция закончилась

Де в Німеччині приймають біженців, у тому числі з Костянтинівки

10 квітня 2024, 13:35 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3084
Поділитися:
Де в Німеччині приймають біженців, у тому числі з Костянтинівки
Фото из открытых источников
Українцям розповіли, у яких землях Німеччини приймають біженців у квітні та які табори первинного прийому відкриті.

За даними проекту uahelp.wiki, пише «Хвиля» станом на 31 березня у столиці Німеччини та у семи федеральних землях було відкрито такі приймальні пункти для біженців з України:

Берлін:

Tegel (колишній аеропорт) – - найбільший пункт первинного прийому, звідки розподіляють на розселення по всій Німеччині. Територія центру закрита, можна потрапити всередину на спеціальному автобусі. Якщо їхати машиною, потрібно буде залишити її на парковці зовні і заїхати всередину автобусом.

Баден-Вюртемберг:

З приймальних пунктів землі Баден-Вюртемберг розподіл йде лише інші федеральні землі, зокрема у Баварію, Рейнланд-Пфальц і Гессен.

Карлсруе (Durlacher Allee 100, 76137 Karlsruhe) – центр відкритий, але розподіляє інші федеральні землі. У тому числі приймає всіх, хто їде своїм авто. Автомобіль потрібно паркувати за межами території приймального пункту. У таборі не приймають свійських тварин більші кішки.

Месштеттен (Geißbühlstraße 51, 72469 Meßstetten) – відкритий, але розподіляє інші федеральні землі. Однак, зверніть увагу, що буде складно дістатися громадським транспортом, машиною можна. З квітня 2024 року табір не приймає із домашніми тваринами.

Фрайбург (Basler Landstraße 16, 79111 Freiburg) – відкритий, але розподіляє інші федеральні землі. При цьому табір не приймає людей, які потребують медичної допомоги або спеціального догляду. Натомість приймають із невеликими тваринами, які мають перебувати з господарями, собак треба буде тримати постійно на повідку.

Баварія:

Мюнхен (Dachauer Str. 122a, 80637 München) – з табору людей розподіляють Баварією. Зазначимо, що тих, хто приїжджає з домашніми тваринами, просять кудись віддати, оскільки подальший розподіл із тваринами неможливий.

Гессен:

Гіссен (Rödgener Straße 59-61, 35394 Gießen Ankunftshalle) – сюди бажано приїжджати до 20:00 у робочі дні.
Північний Рейн-Вестфалії:
Бохум (Gersteinring 50, 44791 Bochum Erstaaufnahmeeinrichtung).
Саарланд
Лебах (Schlesierallee 17, 66822 Lebach).

Тюрінгія:

Хермсдорф Hermsdorf (Max-Hellermann-Straße 15).
Шлезвіг-Гольштейн
Ноймюнстер (Haart 148, 24359 Neumünster) – табір приймає та розподіляє в інші приймальні пункти;

Боштедт (Von-dem-Borne-Straße, 24598 Boostedt) – приймає з домашніми тваринами, у тому числі з великими собаками;
Зет (Hauptstraße 100, 23845 Seeth) – біженців приймають із домашніми тваринами, у тому числі з великими собаками.

Умови проживання для українських біженців у всіх прийомних пунктах є приблизно однаковими. Влада радить їхати туди, куди їм буде простіше дістатися. Біженці не можуть вільно переміщатися між різними місцями розміщення за власним бажанням. Після первинної реєстрації їх більше не прийматимуть в інших пунктах. Усі ці пункти працюють цілодобово, 24 години на добу.

Сьогодні безкоштовних евакуаційних маршрутів із Костянтинівки до Німеччини немає. Але мешканців нашої громади та інших громад Донеччини запрошують евакуюватись до Рівненської області.

Із Костянтинівки пасажирів везуть до Покровська, а звідти потягом. На Рівненщині переселенців безкоштовно розміщують у гуртожитках різного типу. Наступні маршрути заплановані 16 та 24 квітня. Записатися можна за телефоном: 093-420-18-83, з 9:00 до 19:00.

До речі, цим евакуаційним маршрутом можна доїхати до Дніпра, Львова та інших міст України шляхом поїзда.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ