Уберегти сад від шкідників можна без отрутохімікатів | ZI.ua
Акция закончилась

Дачниця з Костянтинівки розповіла, як навесні вберегти садок від шкідників без отрутохімікатів

15 березня 2024, 12:05 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3831
Поділитися:
Дачниця з Костянтинівки розповіла, як навесні вберегти садок від шкідників без отрутохімікатів
Фото - автора

Світлана Сергіївна багато часу приділяє догляду за своїм садом. Минулого року, коли врожай у більшості садів знищили шкідники, Світлані вдалося зберегти і абрикоси, і смородину, і виноград, інші ягоди та фрукти.

Своїми секретами обробки саду без використання отрутохімікатів дачниця поділилася із читачами ZI.

Насамперед, жінка завжди поливає кущі ягід та молоді деревця окропом. Робити це краще за температури 1-2 градуси морозу. Поливати слід рясно, щоб знищити всіх шкідників.



До розпускання почок Світлана обприскує чагарники та дерева таким розчином. Декілька сухих гірких перців треба більше доби настояти в півлітровій банці, додавши туди десь 100 г лушпиння часнику. Після цього розвести цей розчин у 10 літрах води та обприскати всі чагарники та дерева.

З цією ж метою провести обприскування розчином питної соди (п'ять столових ложок на відро води) з господарським милом. Цим розчином можна обробити кущі троянд.

І є ще один розчин, який не лише вбиває шкідників, а й удобрює рослини. У півлітрову банку насипати деревну золу і погасити її оцтом, а потім додавши грамів 50 сечовини, розвести в 10 літрах води. Цей розчин краще застосувати для поливу у другій половині березня. Їм також можна полити і кімнатні квіти будь-якої пори року.



І кілька порад дачниця дала по догляду за розсадою. Коли зійдуть перці та помідори, потрібно посипати між рядами деревною золою, а потім полити рослини.

Для підживлення стане в нагоді і йод, який необхідний для нормального обміну речовин у рослині. Він також стимулює зростання та підвищує стійкість до шкідників та хвороб. Саме тому його активно використовують для зміцнення розсади рослин.

Потрібно лише розвести п'ять крапель йоду і чайну ложку цукру в одному літрі теплої води. Цим розчином потрібно обприскати розсаду лише один раз вранці або ввечері, уникаючи прямих сонячних променів.

Всі ці компоненти завжди є під рукою, не вимагають матеріальних витрат та дають добрий результат.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ