В Україні частини пенсіонерів дозволили не платити за комуналку | ZI.ua
Акция закончилась

Частина мешканців Костянтинівської громади має право не платити за комуналку

13 лютого 2024, 12:04 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 6966
Поділитися:
Частина мешканців Костянтинівської громади має право не платити за комуналку
Фото из открытых источников

За данними Головного управлiння ПФУ у Донецкiй областi, в Україні частини пенсіонерів дозволили не платити за комуналку. У ПФУ окреслили коло осіб, які мають право на знижку 100% на послуги ЖКГ. Йдеться про п'ять категорій громадян.

Не оплачувати комунальні послуги можуть пенсіонери, які обіймали певні посади та проживають у сільській місцевості. Їх дозволено безкоштовно користуватися комунальними послугами, а також отримувати скраплений газ та тверде пічне паливо.

Хтось має право на 100% знижки на комуналку

Пільги у межах встановлених норм передбачені для колишніх:

медичних та фармацевтичних працівників;
педагогічні працівники;
фахівців із захисту рослин;

працівників бібліотек та музеїв;
працівників комунальних та державних закладів культури, а також навчальних закладів у сфері культури.

Однак скористатися «бонусом» від держави можуть лише самі пенсіонери. Знижка не поширюється на членів їхніх сімей –, вони сплачують повну вартість послуг.

Умови одержання пільги.

100% знижки на комунальні послуги є, якщо середньомісячний дохід сім'ї за шість попередніх місяців, не перевищує встановлену величину доходу. Розрахунок проводиться на одну особу.

Розмір податкової соціальної пільги з січня поточного року становить 4 240 грн. Пільга надається протягом 12 місяців із місяця отримання такого права.

Щоб оформити право на знижку, потрібно підготувати документи. Це записи у трудовій книжці, довідки, що підтверджують інформацію про роботу громадянина на окремих посадах у сільській місцевості.

Інформацію про пільговиків внесуть до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, яким надано відповідне право.

Пенсіонерам також слід документально підтвердити своє проживання у сільській місцевості. І подати заяву про надання пільг на оплату ЖКП, купівлю зрідженого газу чи твердого палива.

Звернутися до Пенсійного фонду можна такими способами:

особисто через сервісні центри ПФУ центри надання адміністративних послуг, уповноважених посадових осіб виконавчого органу відповідних територіальних громад; поштою або онлайн – через портал «Дія», сайт або мобільний додаток ПФУ.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ