Що робити, якщо втрачені документи про інвалідність | ZI.ua
Акция закончилась

Відновити документи про інвалідність можна за місцем знаходження

9 грудня 2022, 16:15 | Офіційно, Світ та людина, Здоров'я 4671
Поділитися:
Відновити документи про інвалідність можна за місцем знаходження

ВПО (внутрішньо переміщеним особам) немає потреби проходити повторний огляд МСЕК (Медико-соціальну експертну комісію), щоб підтвердити інвалідність. Вона продовжується автоматично. Проте після скасування воєнного стану такий огляд необхідно буде пройти впродовж 6 місяців. Прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надала алгоритм дій, які потрібно виконати аби відновити втрачені документи про інвалідність.

Втрата документів під час евакуації чи переїзду – річ, яка може трапитися з кожним. Не є винятком і подібні ситуації з документами, що підтверджують інвалідність. Таким людям вкрай важливо якнайшвидше відновити ці папери, адже вони є підставою для отримання низки пільг, соціальних виплат тощо.

Алгоритм дій наступний:

- щоб відновити документи, які підтверджують інвалідність, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення. Його фахівці мають доступ до централізованого банку даних таких осіб і можуть зробити з нього витяг;

- для поновлення висновку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) зверніться до найближчого медичного центру, в якому працює така комісія.

Важливо!

Під час воєнного стану внутрішньо переміщених осіб комісії оглядають виключно за місцем їх перебування.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі