У Костянтинівці викрили спільника окупантів | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці викрили спільника окупантів

29 листопада 2022, 14:10 | Кримінал | Костянтинівка, Краматорськ 8907
Поділитися:
У Костянтинівці викрили спільника окупантів

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо учасників інформаторської мережі ворога з Краматорська й Костянтинівки.

Встановлено, що мешканка Краматорська з ідеологічних мотивів за допомогою одного з месенджерів передавала дані військового характеру учаснику незаконних збройних формувань. Зокрема, на виконання вказівок куратора, зрадниця надала інформацію стосовно місць дислокації та кількості особового складу українських військових у Краматорську й Слов’янську. Також вона повідомляла адреси об’єктів критичної інфраструктури, навчальних закладів та місцевих установ, ставила геомітки на електронних картах і передавала координати.

У серпні цього року контррозвідники СБУ затримали фігурантку. У її мобільному телефоні знайдено достатньо доказів діяльності на користь ворогу.

Також у Костянтинівці оперативники спецслужби викрили та затримали спільника окупантів, який передавав ворогу інформацію щодо позицій українських військових та об’єктах критичної інфраструктури.

Співробітники спецслужби встановили, що чоловік з ідеологічних мотивів погодився передавати агресорам інформацію, зокрема щодо місцезнаходження блокпостів захисників України. Дані він відсилав через меседжер представнику ворожої спецслужби.

«Канал» передачі інформації окупантам був максимально швидко перекритий.

Зібрана доказова база скерована до суду. Викриття та затримання інформаторів здійснювали співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ