Поранена літня пара, фотографія якої облетіла весь світ, потребує допо | ZI.ua
Акция закончилась

Поранена літня пара, фотографія якої облетіла весь світ, потребує допомоги

27 листопада 2022, 16:00 | Надзвичайні події | Костянтинівка, Бахмут 3639
Поділитися:
Поранена літня пара, фотографія якої облетіла весь світ, потребує допомоги

Після обстрілу Часів Яра поранену подружню пару відвезли в лікарню Бахмута. Там фотограф Едді ван Вессель і зробив знімок, який облетів весь світ. Пізніше їх перемістили в лікарню Костянтинівки. Як зараз йдуть справи у подружжя, розповіла їх дочка Світлана, пише  "Східний варіант".

Лідія Миколаївна і Володимир Миколайович з початку війни залишалися вдома в Часів Яру. За словами дочки Світлани, в той день, 17 листопада, в місті, де вона перебувала зі своєю сім'єю, випав перший сніг. Тому молодший син вирішив зателефонувати бабусі Лідії і поділитися радістю.

"Вони побалакали. Потім через деякий час мені передзвонила мама. Ми з нею побалакали, як самопочуття та погода. Вона в цей час вийшла по хліб. Потім у слухавці я почула, що було дуже голосно, щось гепало. Я мамусі сказала, щоб вона поверталась додому й берегла себе і тата. І потім я пішла по своїх справах", – згадує Світлана події того дня.

Але вже через деякий час жінці зателефонувала подруга і сказала страшне: у їхньому рідному місті, по адресі, де проживали її батьки, було влучення.

Обстріл Часів Яру в той день / Фото Донецька ОВА

Я на автоматі кладу слухавку і набираю маму. Мама тільки встигла підняти слухавку, й вона в неї випала з рук. Вона мені нічого не встигнула сказати, я тільки чула, як вона гукала тата: “Вова, Вова де ти? Я нічого не бачу”.  Я на іншому кінці слухавки  кричала: “Мамо, відповідай, хоч щось! Що там у вас сталося?” – розповідає Світлана. 

Тоді жінка кричала від безсилля та розпачу, що не може нічим допомогти. На щастя, до батьків Світлани прийшла сусідка-медсестра, яка почала оглядати маму. Про це жінка почула телефоном.

"А потім наступила гробова тиша, телефон на тому кінці проводу замовк, зв’язку вже з ними не було. Що я пережила в ту мить, я не можу передати. Але я знала одне – мені не можна бути слабкою, ради них я повинна бути сильною. І  молила бога, щоб їх звідти забрати живими. Таким був мій ранок четверга", – говорить Світлана.

У той же день жінка поїхала автобусом до Києва, а звідти до Краматорська і до Костянтинівки, куди її батьків привезли з лікарні Бахмута. Весь цей час зв'язку з батьками не було.

Що саме потрапило в квартиру Лідії і Володимира невідомо, але будинок розбитий. Житло сусідів і інших жителів теж сильно постраждало. Але Світлана каже: головне, що вони залишилися в живих. 

Лідію поклали відразу в лікарню, її стан був середньої тяжкості – множинні відкриті рани голови і особи з наявністю стороннього тіла, різані рани кісток рук і поверхневі рани грудної клітини. У чоловіка були поранення голови і лівого плечового суглоба. Під час вибуху його сильно контузило, зник слух. У обох сильно пошкоджені очі, потрібні консультації окуліста.
Обом необхідна томографія голови, а Лідії ще й черевної порожнини.

Підтримати сім'ю можна за номером карти Приват Банку Лідії Миколаївни – 5168 74512514 6941. Також можна зв'язатися зі Світланою в Facebook.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ