Донеччина готова до опалювального сезону на 90% — ДонОВА | ZI.ua
Акция закончилась

Донецька область: Як триває підготовка до опалювального сезону у громадах

26 вересня 2024, 14:53 | ЖКГ 258
Поділитися:
Донецька область: Як триває підготовка до опалювального сезону у громадах

Донеччина готова до опалювального сезону на 90%. Це середній рівень готовності об'єктів житлово-комунального господарства, порівняно з іншими регіонами України. 

Про підготовку до зими та опалювального періоду 2024-2025 років під час брифінгу розповіла Лариса Гусєва, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА. 

Через безпекову ситуацію не мають можливості готуватися до опалювального сезону Вугледарська, Сіверська, Соледарська, Мар'їнська, Торецька, Часовоярська, Очеретинська та Званівська громади. Через пошкодження газопроводу, енергетичних систем та активних бойових дій у Святогірській та Лиманській громаді ведеться лише часткова підготовка об'єктів до зими. Через значні пошкодження Курахівської ТЕС неможливо забезпечити централізованим теплопостачанням мешканців Курахівської громади. 

Лариса Гусєва повідомила, що до початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року централізоване опалення було доступне у 20 громадах Донеччини на підконтрольній Україні території. У 8 громадах немає можливості запустити централізоване опалення, у Святогірській громаді працюватиме лише одна котельня, а в 11 громадах планується повне відновлення централізованого теплопостачання.

У разі відключень електроенергії генератори забезпечать роботу 339 об'єктів водопровідної та каналізаційної системи, насосних станцій та всіх котелень. До листопада очікується отримання генераторів великої потужності від міжнародних гуманітарних організацій.

48 220 домогосподарств у регіоні потребують твердого палива. Половина потрібує фінансову допомогу, інші — брикети, дрова тощо.  Ведеться робота із залучення міжнародних організацій для надання допомоги. Часткову допомогу на придбання твердого палива надаватимуть місцеві бюджети, обсяг яких становить 30,7 млн. грн. Не всі домогосподарства зможуть отримати допомогу до початку опалювального сезону, але підтримка, яка розпочалася у вересні цього року, триватиме до травня 2025 року.

10 вересня через пошкодження газорозподільної станції мешканці Покровської та частково Мирноградської громад залишилися без газу. Це торкнулося 16 607 абонентів приватних та багатоквартирних будинків. Враховуючи ситуацію з безпекою, 18 вересня газовики відновили роботу станції та подали газ до системи. До 25 вересня усі села Покровської та Мирноградської громад отримали газопостачання. У містах газ повністю подано до приватного сектору. У Покровську відновили газопостачання для 9294 абонентів приватного та багатоквартирного сектору. Очікують на оновлення 3922 абонента багатоквартирного сектора. У Родинському газ відновили для 1772 абонентів, очікують на газопостачання 1637 абонентів багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, росіяни обстріляли одну із міських котелень.у Костянтинівці. Один комунальник загинув, ще двоє зазнали поранень.

Також повідомлялося, що газовику із Костянтинівки вручили подяку від Міністерства енергетики України.

Читайте також: Гроші на вугілля та дрова. Чому заявки у прифронтовій зоні більше не приймають, незважаючи на продовження термінів.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ