Озвучили способы борьбы со СПИДом на Донбассе

На коллегии облгосадминистрации обсудили вопросы развития медицины

На коллегии облгосадминистрации, которая состоялась в Дружковке, обсудили вопросы развития медицины и приняли областную целевую социальную программу  по противодействию ВИЧ-инфекции/СПИДу на 2017-2018 годы.

О перспективах развития медицины на Донетчине и проблемах в этой сфере написал на своей страничке в «Фейсбуке» губернатор Донецкой области Павел Жебривский.

«Фактично нам доводиться з нуля створювати 3 рівень меддопомоги на території Донецької області. Вже працює дитяча хірургія, кардіохірургія, відновлюється психіатрична лікарня, зараз будуємо діагностичний центр, будуємо обласну лікарню у Маріуполі, плануємо відкрити перинатальний центр в Краматорську.

Завдяки чи наперекір, але третій рівень медичної допомоги у Донецькій області точно буде. Працюватимемо спільно з тими громадами, з тими керівниками, які зацікавлені мати в своїх населених пунктах достойні лікарні. Крім того, поставив задачу перед представниками місцевих громад активніше працювати за урядовою програмою «Доступні ліки». Це вкрай важлива й успішна програма, яка у цьому році була реалізована Кабміном. Це те, що реально полегшує життя людям. Тому ігнорувати її на місцях неприпустимо.

…Обласна цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2017-2018 роки. Докладно з нею можна ознайомитися за цим посиланням ( doz.donoda.gov.ua/wp-content/uploads/2017/10/Proekt.pdf).

Від себе ж додам: ця програма, по-перше, дасть можливість підтримати тих людей, які захворіли цим страшним недугом; по-друге, спрямувати наші зусилля на профілактику. Ці питання під час збройних конфліктів актуалізовуються.

Надзвичайно важливо, що на Донеччині нам вдається тримати ситуацію під контролем. Але закликав керівників міст та районів провести у себе наради з цього питання за участю відповідних служб, загострити увагу на цій проблемі та розставити акценти. Це необхідно для безпечного життя 2 млн 200 тисяч людей, які проживають на території Донеччини, контрольованій українською владою».

Восточный проект